(foto: Derk Huizinga)
(foto: Derk Huizinga) Foto: Derk Huizinga

Inspirerende workshop inmaken, wecken en confijten met een knipoog naar vroeger Wie wat bewaart, heeft wat!

Algemeen

LENT - De herfst is aangebroken, tijd om de oogst te verzamelen en te bewaren voor de winter. Sperziebonen wecken, peren pasteuriseren, frambozen konfijten, pruimen op rum zetten.

"Tijdens de workshop ‘Wie wat bewaart, heeft wat’ op 16 en 19 oktober bij Warmoes gebruiken we oude onvolprezen bewaartechnieken en geven er een moderne, eigen twist aan. We gaan op zoek naar nieuwe combinaties en smaken.

In de zomer is er een overvloed aan verse groente en vers fruit. Ook uit de tuin van Warmoes – Historische Tuinderij in Lent. Maar in de winter is dat er niet, of alleen uit kassen of uit het buitenland. We gaan tijdens de workshop met meerdere technieken aan de slag om verse groente en vers zomerfruit te bewaren. Bij groente doen we dat door te wecken, bij fruit zijn meerdere technieken mogelijk, waardoor je allerlei lekkere producten kunt maken. Van geconserveerde hele vruchten tot gelei, siroop en heerlijk fruit op alcohol. Natuurlijk gaan we eerst proeven voordat we zelf aan de slag gaan."

Meedoen? Dat kan dinsdag 16 oktober van 19:30-22:00 uur en vrijdag 19 oktober van 19:30-22:00 uur.
Warmoes zorgt voor verse producten uit eigen tuin, kruiden en andere benodigdheden. Inclusief drankje bij aanvang en proeverij zijn de kosten 22,50 euro. Aanmelden kan via info@warmoes-lent.nl.

(foto: Derk Huizinga)

Uitgelicht

Digitale krant