Cursisten die u reeds voorgingen. (foto: Seniorweb)
Cursisten die u reeds voorgingen. (foto: Seniorweb)

Computercusussen voor senioren

Algemeen

ELST - Uw kinderen en/of kleinkinderen of anderen vliegen razend vlug met hun vingers over het toetsenbord van computer, tablet of smartphone. Voor u onbegonnen werk denkt u vast! Terwijl er wel een steeds grotere interesse en noodzaak ontstaat voor dit soort vaardigheden bij de huidige energieke groep senioren.

Stelt u zich eens voor dat u deze vaardigheden, geheel in uw eigen tempo toch kunt leren en ermee aan de slag kunt. Voor 50-plussers geeft Forte Fit in samenwerking met SeniorWeb in het najaar weer diverse computer-, tablet- en smartphone cursussen. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderden.

De computer of tablet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het kunnen omgaan met de computer, tablet of smartphone vergroot de sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Forte Fit organiseert diverse cursussen voor senioren, zoals over Windows 10, veilig internetten en e-mailen of het gebruik van app’s op een iPad, tablet of smartphone. In samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid start de cursus ‘Werken met de e-overheid’ en zijn er workshops over het overzetten van foto’s, het gebruik van WhatsApp of Facebook.
De meeste cursussen starten begin oktober. Op www.fortefit.nl/activiteiten/computer-cursussen/ staat het programma vermeld. Op aanvraag kunnen ook korte workshops over verschillende onderwerpen aangeboden worden.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Koos de Bondt via 06 44606844 of per e-mail: computer.fortefit@fortewelzijn.nl.

Uitgelicht

Digitale krant