Met je vrienden naar de bieb in de Kinderboekenweek

Algemeen

ELST - Van 3 - 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Oe-koek’ op 6 oktober in Bibliotheek Elst. Bovendien maak je kans op je favoriete boek als je deze week gratis jeugdlid wordt van de bieb.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in de voorstelling ‘Oe-koek’, een muzikaal vogelsprookje door Theater Tweekant over vriendschap en anders zijn. De voorstelling vindt op 6 oktober van 13.30 tot 14.05 uur plaats in Bibliotheek Elst en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Tijdens de openingstijden van de bibliotheken in Zetten, Heteren en Elst kunnen kleine speurneuzen de hele week Biebcluedo spelen. Ga op onderzoek uit: wie heeft biebrobot Robin vermoord?

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books.

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering. Kijk op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

Uitgelicht

Digitale krant