Het organiserende Stage Team, Wim Biesters is eerste van rechts op de bovenste rij. (Foto: Leerling HPC Zetten)
Het organiserende Stage Team, Wim Biesters is eerste van rechts op de bovenste rij. (Foto: Leerling HPC Zetten) Foto: Leerling HPC Zetten

Enthousiaste start voor een nieuw Betuwe On Stage

Algemeen

BETUWE - Het organiserende ‘Stage Team’ van Betuwe On Stage heeft onlangs de aftrap gedaan om ook dit schooljaar een doeltreffend (beroeps)podium voor Betuwse vmbo-leerlingen te organiseren!

“Genieten!” Dat is wat decaan OBC Huissen Wim Biesters, één van de organisatoren van Betuwe On Stage doet als leerlingen enthousiast een match maken tijdens het beroepenfeest Betuwe On Stage. “Dit project heeft ons onderwijs verrijkt!” Een reactie van een leerling die vorig jaar deelnam: “Hier heb ik nu echt iets aan gehad. Dit kunnen ze mij in de klas niet leren, ik word hier heel erg blij van!” Dat Betuwe On Stage een groot succes is, daar bestaat geen twijfel meer over. Ook komend schooljaar krijgen leerlingen deze kans.

Beroepskeuze en netwerk

Achthonderd leerlingen van de vijf scholen: Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen, ontmoeten 250 verschillende vakmensen, tijdens Beroepenfeest Betuwe On Stage op dinsdag 5 februari. De vakmensen helpen de leerlingen bij een beroepskeuze en een netwerk door gesprekken te voeren over hun werk. Wanneer het klikt maken leerling en beroepsbeoefenaar een match voor de ‘Doe Dag’ op dinsdag 26 februari. De leerling gaat die dag bij de beroepsbeoefenaar op werkbezoek. Leerlingen krijgen op die manier een goed beeld van een beroep en een branche.

Beroepsbeoefenaren die hun passie met de leerlingen willen delen, kunnen zich aanmelden via: www.betuweonstage.nl.

Uitgelicht

Digitale krant