Loop ook voor Unicef tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!

Algemeen

REGIO - Het Unicef Studententeam Nijmegen is weer druk bezig met voorbereidingen voor de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook dit jaar gaan de studentvrijwilligers op zoek naar sponsorlopers. Het bedrag dat de sponsorlopers ophalen gaat naar het Unicef -project 'Terug naar School', voor onderwijs aan kinderen in Syriƫ.

Loop een kind naar school! . Omdat het eindbedrag bestemd is voor het bouwen en restaureren van klaslokalen, het kopen van schoolspullen en het uitbetalen van salarissen aan Syrische leraren, heeft het team gekozen voor de leus 'Loop een kind naar school!'. Afgelopen jaren hebben de sponsorlopers in totaal maar liefst 60.000 euro ingezameld voor Unicef . Dit jaar hoopt het team in ieder geval de 10.000 euro van vorig jaar te overtreffen, om zo meer kinderen in Syriƫ de kans te geven om terug naar school te gaan.

Het team

Al bijna tien jaar organiseren studenten het Vierdaagse voor Unicef -project. Tijdens de Vierdaagse zullen de studentvrijwilligers vier dagen een rustpost verzorgen, waar de lopers terecht kunnen voor een drankje en een snack. De lopers kunnen op deze manier even bijkomen tijdens hun lange tocht en gebruikmaken van het toilet zonder lange wachtrij.

Meelopen voor het goede doel? Lopers van de Vierdaagse die graag geld willen ophalen voor Unicef kunnen een eigen actie starten via het help mee platform van Unicef (https://helpmee.unicef.nl/nijmeegse-vierdaagse-2018). Op de website kunnen vrienden, familie en collega's gemakkelijk geld doneren aan de loper om hem of haar zo te steunen. Voor meer informatie, of als je wil helpen bij de rustposten, kan je terecht bij het studententeam zelf (vierdaagsevoorunicef@gmail.com).

Grenzeloos Grenzen-loos

BREEDEWEG - Omdat... wij een grenzeloze bewondering hebben voor al die vierdaagse-lopers, Omdat ...dit evenement grenze-n-loos is... voor iedereen, waarvandaan je ook komt. Daarom willen wij, kerkkoor Horst Sion Breedeweg, een eredienst zingen die 'Grenzeloos Grenzen-loos' is, voor iedereen, die zich verbonden voelt met dit bijzondere evenement.

Gezongen wordt op zaterdag 14 juli, 19.00 uur een vierdaagsedienst in de Centrumkerk Cosmas en Damianus. De liederen en gebeden zijn in talen, die vele landen vertegenwoordigen: Engels, Duits. Russisch, Pools... "Wij hopen dat veel mensen zich aangesproken voelen om met ons en met elkaar de saamhorigheid, passend bij ditt evenement, te vieren en de zegen af te roepen over dit grootscheepse gebeuren." Na afloop is er koffie op het 'Van Gestel'-pleintje voor de kerk.

Uitgelicht

Digitale krant