Afbeelding

Henny Huveneers uit Dodewaard loopt voor Helen Dowling Instituut

Algemeen

DODEWAARD - Ik ben Henny Huveneers, woon in Dodewaard en werk bij het Helen Dowling Instituut, waar wij mensen met kanker psychologische begeleiding bieden. Dit jaar ga ik voor het eerst de Vierdaagse van Nijmegen lopen.

De inspiratie hiervoor ontstond vorig jaar, toen een cliënt van mij de vierdaagse liep en het me tijdens zijn intocht zó ontroerde dat hij, in zijn omstandigheden, die tocht voor mijn instituut had gemaakt, dat ik ter plekke besloot in 2018 zelf te gaan lopen.

Waar gaat het geld naar toe? Sinds begin 2017 zit onze locatie in Arnhem in een mooi pand aan de Zijpendaalseweg waar we onze cliënten graag gepast ontvangen, maar daar ontbreekt nog wel het een en ander aan. De wachtkamer grenst bijvoorbeeld aan een troosteloze 'binnentuin', die bestaat uit vier verschillende soorten stoeptegels en verder niets… Hoe fijn zou het zijn als we een mooie, fleurige tuin kunnen aanleggen, met een schaduwrijk plekje om te zitten!

Dat is toch de moeite waard om voor `warm' te lopen, of niet dan! Samen met mijn goede vriendin Trudy Franken uit Herveld en collega Patricia Winteraeken uit Nijmegen ben ik volop in training om deze missie tot een goed einde te brengen. Ons 'team' wordt verder aangevuld door Gisella en Simone, twee van onze fysiotherapeuten/haptonomen die belangeloos onze benen masseren na binnenkomst zodat wij ook de volgende dag weer fris kunnen starten!

Meer weten over het Helen Dowling Instituut? Kijk op www.hdi.nl. Meer weten over mijn actie: kijk op http://pif.one/donatiehenny.

Uitgelicht

Digitale krant