Afbeelding

Waarom ik wandel voor een goed doel...

Algemeen

LINGEWAARD - Het wandelen heb ik ontdekt nadat bij mij eierstokkanker werd geconstateerd. De beweging en het buiten zijn bleek een perfecte manier om weer in conditie en in mijn hoofd tot rust te komen. Sindsdien loop ik vooral lange afstand paden, zoals het Pieterpad en 2 jaar geleden ben ik zelfs aan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella begonnen.


Dit jaar zocht ik een nieuwe uitdaging. Tot mijn verrassing en enthousiasme ben ik ingeloot voor de Nijmeegse Vierdaagse. Natuurlijk voor de sportieve uitdaging en de gezelligheid, maar ik wilde mijn deelname vooral koppelen aan een goed doel. Zowel mijn moeder als mijn zus zijn jong overleden aan eierstokkanker. Voor mij is het dan ook logisch dat ik de Vierdaagse loop voor Ruby and Rose. Zij zetten zich in voor onderzoek naar gynaecologische kanker. Feit is dat jaarlijks ongeveer 1.400 vrouwen eierstokkanker krijgen, jaarlijks sterven 1.100 vrouwen aan deze ziekte en gemiddeld leven vrouwen met eierstokkanker niet langer dan drie jaar.
Mijn zus is iets ouder geworden dan mijn moeder. Toch is het onvoorstelbaar dat er in de tussenliggende tijd veel ontdekt is op het gebied van kanker, maar dat mijn zus toch zo jong overleed. Er is dus nog heel veel te doen op het gebied van onderzoek en preventie.
Mochten jullie Ruby and Rose willen steunen, kijk dan op onderstaande site: www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek op ‘Erna Kuun’ of één van de andere wandelaars die lopen voor Ruby and Rose.

Uitgelicht

Digitale krant