Ilse bij het Airborne War Cemetary (foto: Leo van der Meulen)
Ilse bij het Airborne War Cemetary (foto: Leo van der Meulen) Foto: Leo van der Meulen

Ilse uit Arnhem bij team met jongste lopers Nijmeegse Vierdaagse 'Na 20 kilometer wandelen wordt het pas zwaar'

Algemeen

ARNHEM - Ilse van der Meulen uit Arnhem is met haar elf jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 km samen met het #Vteam.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse wanneer ze 12 jaar worden. Ilse vertelt: "Mijn oudste broer loopt dit jaar voor de vijfde keer de vierdaagse. Hij begon ook toen hij 12 werd en vanaf dat moment wilde ik ook graag de vierdaagse lopen. Toen bleek dat ik met het #Vteam mocht meelopen, was het helemaal leuk. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en dat was heel gezellig.”

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken."

Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Ilse vult aan: “Mijn vader en ik wandelen vaak via Oosterbeek en dan bezoeken we ook regelmatig het Airborne War Cemetary. Wij staan dan stil bij wat er tijdens de oorlog is gebeurd en praten dan ook over de situatie nu. Ik vind dat erg indrukwekkend en ik leer er veel van.”

De belevenissen van Ilse en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Uitgelicht

Digitale krant