Okke de Kruijff - Oefen wandeltocht voor de vierdaagse (foto: Iris Calon)
Okke de Kruijff - Oefen wandeltocht voor de vierdaagse (foto: Iris Calon) Foto: Iris calon

Twaalfjarige uit Elst loopt eerste keer Nijmeegse 4Daagse met Vteam Okke de Kruijff: 'Ik heb er heel veel zin in!!'

Algemeen

ELST - Okke de Kruijff uit Elst is net twaalf jaar en één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt hij elke dag dertig kilometer samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze twaalf jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Okke vertelt: "Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Het meest verheug ik me op alle mensen die langs de kant staan te juichen. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en dat was heel gezellig. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren. Ik heb een goede vriend van wie de moeder uit Venezuela komt. Van hen hoor ik hoe weinig eten en medicijnen zijn opa en oma en andere mensen daar hebben. Daarom loop ik voor Venezuela via 'Extending a Hand to Venezuela'."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Okke laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken.

Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

De belevenissen van Okke en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Uitgelicht

Digitale krant