Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het drijvend zonnepark (foto: Stijn Tenten)
Het drijvend zonnepark (foto: Stijn Tenten)

13 MegaWatt!

LINGEWAARD - Het Drijvend Zonnepark Lingewaard met 6.150 panelen op water levert op dit moment iedere dag ongeveer 13 megawatt stroom aan het elektriciteitsnet. 13.000.000 watt per dag!

Vorige week zijn de laatste zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet en leveren stroom uit mijn stopcontact. In ons project Drijvend Zonnepark Lingewaard zijn eind mei de laatste zonnepanelen geïnstalleerd. Het volledige park is nu gereed en de omgeving is weer in oude luister hersteld.

Wist u dat er op dit moment nergens in Nederland en ook niet in de rest van het vaste land van Europa een dergelijk groot drijvend zonnepark te vinden is? En wist u dat deze ontwikkeling een burgerinitiatief is? Ontwikkeld door inwoners uit de gemeente Lingewaard met als doel het produceren van lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit.

Wilt u meer weten over dit project, of wilt u onze eigen stroom gebruiken voor uw apparaten? Kijkt u dan op www.drijvendzonneparklingewaard.nl.

De officiële opening van het zonnepark is gepland op 31 augustus. Hierna, op zaterdag 1 september tussen 10.00 en 13.00 uur, zal het open huis zijn waarbij iedereen welkom is om alles te zien over ons Drijvend Zonnepark Lingewaard. Informatie over Lingewaard Energie of lid worden, kijk op www.lingewaardenergie.nl.

Meer berichten