Wat is dit nou?
Wat is dit nou? Foto: Nelleke Beckering

Cursus Hersengymnastiek

Algemeen

ELST - Ouderdom komt met gebreken is een veel gehoorde uitspraak. Maar ouderen zijn zelf verantwoordelijk of ze dat passief accepteren of er actief iets aan gaan doen. De begin dit jaar (onder de naam Hersengymnastiek) gestarte cursus, onder leiding van de ervaren yogadocente Hanske Brouwer, kan u hiermee op weg helpen.

De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen).

Effecten die deze cursus wil (helpen) bereiken, zijn: het vermogen om dingen beter te onthouden; het reactievermogen; het probleem oplossend vermogen. Deze cursus is met name ook toegankelijk en geschikt voor hen die in een rolstoel zitten! Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan! Di kan tot uiterlijk 1 augustus.

De cursus is op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.15 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat 49, Elst. Deelname kost 95 euro per 19 lessen vanaf 5 september. Informatie en aanmelden bij Nelleke Beckering, 0481 840708; e-mail: nellekebeckering3@gmail.com; www.fortefit.nl.

Uitgelicht

Digitale krant