Afbeelding
Fotografienne

Vliegende start Nationale Diabetes Challenge

Algemeen

BEMMEL - Na een succesvolle eerste bijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge op 17 april jl. is de Challenge nu echt van start gegaan. Zo’n dertig enthousiaste wandelaars nemen deel en wandelen elke woensdagavond een uur gezamenlijk om toe te werken naar de finale in september: een 5- of 10-kilometer loop in Olympisch stadion in Amsterdam.

Elke woensdag verzamelen de deelnemers om 18.30 uur bij De Teselaar. Om mee te doen aan het wekelijkse wandeluurtje onder leiding van Marleen Wegh (leefstijlcoach en slow-sport docent), Christien Wielink (praktijkverpleegkundige diabetes) en een huisarts van huisartsenpraktijk De Teselaar. Soms sluiten er ook diëtisten aan. Iedereen kan meewandelen op zijn of haar eigen niveau.

Tijdens het wandelen kan informatie of ervaring gedeeld worden en ontstaan er nieuwe contacten. Na afloop wordt er gezamenlijk afgesloten bij de Teselaar met af en toe een gezonde snack en water met een smaakje.

Uit eerdere edities van de Diabetes Challenge is gebleken dat er bij de deelnemers een daling van het gewicht is en uiteindelijk kan er ook vaak medicatie worden afgebouwd. Daarnaast geven deelnemers aan lekkerder in hun vel te zitten na afloop. Deelnemers die voorheen weinig aan beweging deden, blijven na afloop ook wandelen.

Interesse? Neem contact op met de huisartsenpraktijk De Teselaar, 0481 461233 (Christien Wielink).

Uitgelicht

Digitale krant