Dick van Altena
Dick van Altena

Dick van Altena bij Forte Fit in Elst

Algemeen

ELST - Dick van Altena treedt op bij Forte Fit in Elst. Dick staat bekend als hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Zijn naam staat als schrijver inmiddels ook onder talloze liedjes van vele bekende artiesten zoals Henk Wijngaard, Pussycat en Saskia & Serge.

Dick beperkt zich niet alleen tot het Nederlands- en Engelstalige repertoire, eind 2002 ziet namelijk het prachtige 'Moan bove de Betuwe' het levenslicht. Dick schrijft en zingt voor het eerst liedjes over ‘zijn’ Betuwe en de mensen die er wonen, in zijn eigen streektaal, het Overbetuws.

In 2017 vierde Dick zijn 40-jarig muziekjubileum met onder andere een documentaire op TV Gelderland. Voor zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Johan Derksen (u weet wel, van Voetbal Inside) is een fan van het eerste uur en omschrijft hem als ‘geniaal’. Kan het mooier?

Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan voor het optreden woensdag 4 juli van 20 tot 22 uur in Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst. Deelname kost vijf euro per persoon, te betalen aan de zaal

Aanmelden bij Jan Zwier: mobiel: 06 80095122; e-mail: jan.zwier@chello.nl. Meer info staat op www.fortefit.nl. Belangstellenden worden verzocht zich uiterlijk 27 juni (liefst via e-mail of website) aan te melden, zodat rekening gehouden kan worden met het aantal te verwachten aanwezigen.

Uitgelicht

Digitale krant