Afbeelding

Voor vragen over voeding tijdens of na de behandeling voor kanker Spreekuur natuurvoedingsdeskundige in het Marikenhuis

Algemeen

NIJMEGEN - De ziekte kanker maar ook de bijwerkingen van de op de tumor gerichte behandelingen zoals een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen veel effect hebben op de eetgewoonten.

Zo is misselijkheid een veel voorkomend probleem dat door het moeilijk binnen houden van de voeding weer direct in verband staat met ongewenst afvallen door ondervoeding. Hierdoor kan verzwakking optreden, met als negatief effect de kans op complicaties, trager herstel, en mindere kwaliteit van leven.

Ook heeft het invloed op de overlevingskans. Bij kanker aan de mond, keel of maag en darmen is de kans groot dat de eetlust steeds minder wordt. Ook de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie vertalen zich vaak in tijdelijke of blijvende eetproblemen. De mond wordt droog omdat de speekselproductie vermindert.Het spreekuur is bedoeld voor diegene die vragen hebben over hun voeding en hoe nu verder.

Voor intensieve begeleiding kan men na een eerste gesprek eventueel een afspraak maken met een voedingskundige voor vervolgconsulten op iedere maandagmiddag van 13.00-14.00 uur door: Gina Beijen, natuurvoedingskundige en energetisch therapeut

Het spreekuur is bedoeld voor diegene die vragen hebben over hun voeding en hoe nu verder. Ook hun naasten zijn natuurlijk welkom op dit spreekuur. Aanmelden is niet nodig. Men kan tussen 13.00 en 14.00 uur vrij binnenlopen in het Marikenhuis. Wilt u een vaste tijd afspreken (13.00 uur of 13.30 uur), stuur dan een mail aan info@marikenhuis.nl met datum en tijd van uw voorkeur.

Uitgelicht

Digitale krant