Afbeelding

Megarestaurant Wereld Atlantis is met 600 stoelen het gezelligste Wereldrestaurant in de regio

Zakelijk

ARNHEM - Als voorgerecht wat sushi, dan een bordje poffertjes met een bitterbal. Tussendoor een paar oesters en dan gauw naar de chocoladefontein met een plakje spekkoek toe. Niemand die in megarestaurant Wereld Atlantis gek opkijkt van dit soort combinaties.

"Kijk", zegt bedrijfsleider Wuen-tse Chang van restaurant Wereld Atlantis Opgewekt. "Je kunt, als je wilt beginnen met het toetje: appeltaart, soesjes, Italiaans ijs en hier bakt de kok je poffertjes of je pannenkoek. Eerst carpaccio en dan een pizza? Dat mag ook, geen mens die je zal verbieden." Arnhem-Zuid heeft sinds de verbouwing van Wereld Atlantis het grootste restaurant van Midden-Gelderland. Het interieur design is gekozen uit London en Milaan; het Chinese is eigenlijk helemaal weg.

Suikerspinnen
Families verzamelen zich aan tafels en waaieren uit naar de diverse keukens. Pa valt op Japans, ma is meer van de wok, opa kiest voor de Amerikaanse grill en oma houdt het bij salades. De kinderen spurten naar de suikerspinnen. "Een feestje toch", lacht een moeder vertederd. Lasagne, spareribs, babi pangang en witlof met ham: het ligt er allemaal en een van de koks schiet al toe om kunstig de pizzabodem te beleggen. "Mijn werk in dit megarestaurant is geweldig", vertelt de andere kok. "Ik was al wat gewend, maar zoveel mensen tegelijkertijd met eten verwennen met zo groot buffet, is echt kicken," zeg hij, terwijl hij zorgvuldig de lamskoteletten medium grilt voor de gasten.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610; www.atlantisarnhem.nl en op Facebook voor meer informatie.

Uitgelicht

Digitale krant