Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vaste Gasten
Vaste Gasten (Foto: Shoots & More Arnhem)

Vaste Gasten presneteren eerste cd

NIJMEGEN/MALDEN - De Vaste Gasten zijn een nieuwe akoestische band uit Nijmegen en Berg en Dal. Hoewel de band nog maar sinds eind 2017 actief is, presenteert ze op zondag 27 mei al de eerste cd 'Buitenbeentjes in de Muse in Malden van 1 uur tot half 3.


Op de cd staan twaalf Nederlandse liederen van zanger/gitarist Leo de Kruis, plus drie instrumentale stukken van de hand van violist Jos Koning. Het kwartet Vaste Gasten wordt compleet gemaakt door contrabassist Marcel Snijders en percussionist Niek Edeling. Deze door de wol geverfde muzikanten hebben hun sporen al ruim verdiend en staan borg voor kwaliteit, variatie en originaliteit.
De Vaste Gasten kwamen bij elkaar voor een éénmalig optreden in 'De Genegenheid onder de Hemel' in Nijmegen. De prima samenwerking en de enthousiaste reacties van het publiek deden de vier mannen besluiten om samen door te gaan, wat nu resulteert in deze cd.


De teksten gaan over zeer uiteenlopende zaken, waarbij de onderwerpen zeer herkenbaar zijn. De zorg om de natuur, maar ook een man die juist alles van plastic wil hebben. Nostalgie, slechte wegen in België en kortzichtige politici, om een paar voorbeelden te noemen. De teksten zijn vaak humoristisch, maar die humor wordt regelmatig gebruikt om serieuze onderwerpen aan te kaarten. De muziek en de arrangementen kleuren alles op een treffende manier in met invloeden uit uiteenlopende muziekstijlen: van blues tot folk, van Balkan tot jazz. De eigenzinnige instrumentale stukken zorgen voor een nog grotere variatie op deze cd. Het adres van De Muse: Kerkplein 12 in Malden. De toegang is gratis.

Meer berichten