Logo gemeentenieuwsonline.nl
De grens van de toekomstige woonwijk De Plakse Wei (foto: Sjaak Veldkamp)
De grens van de toekomstige woonwijk De Plakse Wei (foto: Sjaak Veldkamp) (Foto: sjaak veldkamp)

Bemmel krijgt groene woonwijk zonder gas

BEMMEL – De nieuwe woonwijk in Bemmel wordt groen, landelijk, dorps, zonder gasaansluiting en eisen aan de erfafscheidingen. Met meer ambitieuze uitgangspunten is De Plakse Wei de procedure begonnen. De woonwijk biedt ruimte voor bijna zestig woningen. Het college denkt in augustus het gewijzigde bestemmingsplan voor vaststelling aan de gemeenteraad aan te kunnen bieden.

Zoals het er nu naar uitziet bestaat het plan uit tien vrijstaande woningen, twintig twee-onder-een-kappers en 26 rijtjeswoningen. Gelijktijdig worden door particulieren een woning gebouwd op De Plak en Plakselaan. De definitieve invulling van de woonwijk komt later. Dit wordt aan de markt overgelaten, meldt het college. “Dit verzekert een vraaggericht woningbouwprogramma en snelle afname van de woningen.” Het maximum is zestig woningen.

De Plak is een oeverwal en vermoedelijk het oudst bewoonde deel van Bemmel. Sporen gaan zelfs terug naar de prehistorie. De oeverwal wordt de grens van De Plakse Wei.
De landelijke sfeer van De Plak is het uitgangspunt voor bebouwing van de nieuwe wijk. Alle vrijstaande woningen komen op royale kavels. De woonblokken worden niet langer dan zeven woningen

De opstellers van het beeldkwaliteitsplan gaan uitvoerig in op de erfafscheidingen. Voor behoud van het groene en landelijke karakter, zo is het argument.

Volledig stenen muren of houten schuttingen zijn niet toegestaan. Geen betonnen wanden en geen golfplaten. In principe wordt het een groene haag of een begroeid hekwerk. Samengevat is een erfafscheiding duurzaam vormgegeven en heeft tenminste voor zeventig procent een groene uitstraling.

Meer berichten