De ZVO-sprinters en coach in Doetinchem
De ZVO-sprinters en coach in Doetinchem Foto: L. van der Rijst

Succes ZVO bij Gelderse Sprintkampioenschappen

Algemeen

OVERBETUWE - Bij de Gelderse Sprintkampioenschappen in Doetinchem hebben de zwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) in totaal acht medailles behaald. Verder werden er twaalf persoonlijke records verbeterd.

Sem Teunissen kwam uit op de 50m schoolslag, de 50m vrije slag en de 50m rugslag en pakte op al deze afstanden de gouden medaille. Hij verbeterde twee persoonlijke records. Gyan Spaan behaalde een zilveren medaille op de 50m schoolslag. Op de 50m vlinderslag verbeterde hij zijn persoonlijke beste tijd. Verder kwam Gyan uit de op de 50m rugslag. Finn Foekens legde beslag op de bronzen medaille op de 50m schoolslag. Hij verbeterde tevens zijn persoonlijk record op deze afstand. Verder kwam hij uit op de 50m vlinderslag. Mats van der Rijst behaalde brons op de 50m rugslag en verbeterde zijn persoonlijke record op zowel de 50m rugslag als de 50m schoolslag.

Op de 50m vrije slag en 50m rugslag en de 50m schoolslag deed Sarah Meande succesvol mee. Op al deze drie afstanden verbeterde zij haar persoonlijke record. Odo McCarthy behaalde brons op de 50m vrije slag. Verder kwam hij uit op de 50m vlinderslag. Op zowel de 50m rugslag en de 50m vrije slag stelde hij zijn persoonlijk record iets scherper.

Wessel van Dorst startte op de 50m schoolslag, de 50m rugslag en 50m vrije slag. Enna Lamers deed ook mee op deze afstanden. Hij verbeterde zijn beste tijd op de 50m rugslag. Tenslotte was er een bronzen medaille voor de estafetteploeg bestaande uit Mats van der Rijst, Gyan Spaan, Odo McCarthy en Finn Foekens.

Uitgelicht

Digitale krant