Lezing Prof. Dr. Jacqueline Vink: 'Verslaafd aan… invloed van erfelijkheid en omgeving'

Algemeen

BEMMEL - Verslaafd aan sigaretten of alcohol? Aan hamburgers of suiker? De rol van genen en omgeving bij verslaving. De Kinkelacademie heeft prof. dr. Jacqueline Vink, hoogleraar Psychopathologie van kind en gezinde aan de Radboud Universiteit, uitgenodigd om op maandag 7 mei om 20.00 uur over dit onderwerp een lezing te geven.

Van middelengebruik of verslavend gedrag wordt wel eens gezegd ‘dat zit in de familie’. Jacqueline Vink gaat in op de rol van erfelijke factoren versus gezinsomgeving. Ook onderzoek naar genen die van belang zijn bij middelengebruik (roken, alcohol, cannabis) komt aan bod. Tevens komt de vraag aan de orde of er een verband is met ander verslavend gedrag (bijvoorbeeld overmatig suikergebruik, koffie, internet, gaming).

Jacqueline Vink (1973), studeerde Biologie aan de VU. In 2004 promoveerde ze op de invloed van genen en omgeving op rookgedrag en nicotine-afhankelijkheid. In de loop der jaren heeft Jacqueline Vink haar onderzoek uitgebreid naar andere middelen (cannabis, alcohol, koffie) en verslavend gedrag (internetverslaving). In 2015 werd zij benoemd tot hoogleraar bij het Behavioural Science Instituut van de RUN.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Via de www.dekinkel.nl -agenda-7 mei, is meer informatie beschikbaar over deze lezing.

Kaarten(inclusief kopje koffie/thee bij aanvang) voor 12,50 euro zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant