Talige vrijwilligers gezocht!

Algemeen

OVERBETUWE - Is de Nederlandse taal zeg maar echt jouw ding, heb je compassie voor de medemens en ben je op zoek naar een zinvolle invulling van je vrije tijd? Dan heeft de vacaturebank van het Vrijwilligers Steunpunt Overbetuwe leuk vrijwilligerswerk voor jou. Een overzicht:


Klasse-assistent. Het Rijn IJssel College zoekt mensen die het leuk vindt cursisten te begeleiden in de taalles onder de bezielde leiding van een docent. De maandagavondgroep (19.00-21.30 uur) werkt met beginners tot A2 niveau. De donderdaggroep (9.00-11.30 uur) werken aan hun inburgering.
Taalmaatje. Bij het taalmaatjesproject van Forte Welzijn ga je één-op-één aan de slag gaat bij een taalvrager thuis. Eén van de maatjes zegt:’ Het heeft mijn blikveld enorm verruimd. We beleven samen veel plezier aan het leren van de taal. Het leukste is: taal vind je in alles!’
Voorlezer. De Voorleesexpress Overbetuwe, onderdeel van Bibliotheek Gelderland Zuid, zoekt voorlezers om leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2-8 jaar te stimuleren. Al lezend/spelend breng je plezier en taalbeleving in het gezin.
Taalondersteuner. Tijdens Digitaaltaalcafë kunnen jonge statushouders tot 30 jaar elkaar ontmoeten, een kop thee drinken, poolen of tafelvoetballen. Ze oefenen met spreken en luisteren van de Nederlandse taal en breiden tevens hun sociale netwerk uit. Het café is dringend op zoek naar Nederlandse (jonge!) vrijwilligers die het leuk vinden om samen met deze doelgroep in gesprek te gaan.

Reageren? www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe. M: 06-46375070/06-49881087.

Uitgelicht

Digitale krant