Afbeelding

Film Tulipani te zien bijTheater De KiK in Elst

Algemeen

ELST - De jonge boer Gauke ontvlucht op de fiets het natte Nederland en komt na dagen aan in Zuid-Italië, waar hij uitgeput van zijn fiets valt en liefdevol opgevangen wordt door een plaatselijke 'mamma'. Nadat hij door haar vakkundig opgelapt is met borden pasta, vestigt hij zich aan de rand van het dorp, waar het hem lukt om tulpen te kweken.

Hij wordt een opvallende verschijning in het dorp, een levende legende – maar op een dag is hij verdwenen. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurd is, wanneer een jonge vrouw uit Canada beweert de dochter van Gauke te zijn. Hij krijgt daarbij de hulp van een van de dorpsbewoners die als jongen met Gauke bevriend was.

Tulipani was de officiële openingsfilm van het Nederlands Film Festival. 'Een oer-Hollandse film met Italiaans temperament, origineel en sprankelend', aldus het Nederlands Film Festival. Oscarwinnaar Mike van Diem (Karakter) nam de regie voor zijn rekening en Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber speelt de hoofdrol. Tulipani werd gefilmd in Zuid-Italië in de prachtige streek Puglia.

Op donderdag 22 maart om 20:00 uur is de film Tulipani te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten acht euro (voor Gelrepashouders vier euro) inclusief drankje, zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Uitgelicht

Digitale krant