Afbeelding

Kerken in actie op Lentekriebels

Algemeen

ANGEREN - De protestantse kerken van Angeren, Lent, Oosterhout, Ressen-Doornik, Bemmel en Gendt-Doornenburg hebben een project geadopteerd, waarvoor ze op verschillende manieren geld proberen in te zamelen.

Het project heet 'Met noten uit de nood'. "We ondersteunen hiermee boerinnen in het noorden van Ghana, die een inkomen verdienen met het oogsten en verwerken van de noten van de kariteboom. Uit deze gemalen en gekookte noten, ontstaat een soort boter, die verwerkt wordt in allerlei cremes voor de cosmetische industrie. Aan een spaaractie is door alle gemeenteleden deelgenomen en deze actie is onlangs afgesloten. Nu komen vrijwilligers van de gezamenlijke kerken opnieuw in actie op 8 april tijdens de 'Lentekriebels' in Angeren.

In verschillende kramen wordt koffie, thee en limonade met iets lekkers verkocht. Ook worden er poffertjes gebakken en zijn er kramen met tweedehands boeken, noten, plantjes, allerhande kleine spullen en zelfgemaakte artikelen zoals kaarten en jam. "Wij hopen dat iedereen naar de 'Lentekriebels komt en ook naar het kerkplein van de protestantse kerk aan de Molenstraat, om ons project 'Met noten uit de nood' te ondersteunen."

Uitgelicht

Digitale krant