Logo gemeentenieuwsonline.nl

Thema vergeetachtigheid of dementie in Bemmel

BEMMEL - Het Ontmoetingscafé is een informatie- en ontmoetingstrefpunt met thema’s rondom dementie en andere ziektebeelden. Op dinsdag 20 maart zal wijkverpleegkundige en casemanager dementie, Debbie van de Vosse in het Ontmoetingscafé ingaan op vragen.

Vragen als: Wanneer spreek je van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Hoe herken je dementie? Welke vormen van dementie zijn er en wat is de ziekte van Alzheimer? Hoe ga je er goed mee om? Bij wie kan je terecht met je vragen en bij wie kan je terecht voor steun of hulp?

Als je zelf vergeetachtiger wordt of je maakt je als familielid zorgen dan is deze avond zeker voor u. Tijdens deze avond komt ook een mantelzorger aan het woord die haar ervaringsverhaal zal vertellen. Organisaties betrokken bij de ouderenzorg in Lingewaard (RijnWaal Zorggroep, Zinzia Zorggroep, Huisartsenpraktijk de Teselaar en SWL) organiseren deze avonden voor betrokkenen en familieleden.

De avond is in het Grand Café van verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel. En duurt van 19.30 tot 21.00 uur. "Wilt u aan deze avond deelnemen dan kunt zich aanmelden via SWL: meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552555."

Meer berichten