Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Rolf Hensel

BAM, dáár moet donder in!

BEMMEL - De samenwerking tussen Teejaater PAN en Het Nieuw Betuws Kamerkoor (HNBK) voor het theaterproject ‘Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit’ krijgt artistiek vorm.

Het begon met een bijeenkomst van de artistiek vertegenwoordigers van beide kanten. Ton Schurink, regisseur van PAN, met het draaiboek in zijn hoofd, slaat enthousiast op tafel, BAM, en roept: ‘na die scene, daar moet donder in’ en kijkt verwachtingsvol naar Frans van de Loo, dirigent en artistiek leider van HNBK. ‘O Fortuna uit Carmina Burana’ roept hij. ‘Ja, met paukenslagen, bam bam’ zegt Ton. Het enthousiasme is op beider gezichten af te lezen en groeit naarmate de avond vordert. ‘en bij die scene moet iets van een ritsellied komen’. ‘Hebben wij iets voor’ zegt Frans. ‘Iets mistigs?’ ‘OK’.

Dit gesprek ging urenlang door. Mooi om te ervaren hoe zo’n proces van wederzijdse artistieke beïnvloeding uitmondt in een samenhangend geheel van podium- en theaterkunst. Bij de oude Grieken had het koor een grote rol in het geven van kleur aan de teksten en het verbinden van de scènes. Ze hadden gelijk, toneel en koor zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het komende spektakelstuk is daar een bewijs van. Zeker ook door optimaal gebruik van de mogelijkheden van de Theaterkerk in Bemmel. Een lust voor oog en oor. Voorstellingen: vrijdag 25, zaterdag 26 mei en zaterdag 2 juni (20.00 uur), zondag 3 juni (15.00 uur). Het theaterproject is bedacht ter gelegenheid van het 75jarig bestaan van de Sociëteit Het Manneneiland.

Meer berichten