Afbeelding

Snarenvirtuoos Richard Durrant: Bach-Durrant-British-Folk

Algemeen

BEMMEL – Zaterdag 10 maart concerteert de Britse meestergitarist Richard Durrant in De TheaterKerk in Bemmel. Werken van Bach, Purcel, Britse Folk en stukken van eigen hand zullen uiterst zuiver en helder weerklinken in de akoestische zeer sterke ambience van de TheaterKerk.

Buiten categorie - The Royal Albert Hall, The Royal Philharmonic Orchestra maar ook Herbie Flowers – van de befaamde basloop in Lou Reeds Walk on the Wild Side – en de band Sky zijn muzikale instituten, waaraan Durrant zijn naam verbonden weet. Klassiek, folk, pop, jazz, Durrant bewandelt de meest uiteenlopende paden en laat zich leiden door zijn muzikale inner voice: muziek opent de deur naar de oneindige uitgestrektheid en schoonheid van het onbekende.

Snaargevoeligheid – Richard speelt Bach op de banjo, op de ukelele en tijdens zijn 'Stringhenge Tour' op een gitaar van 5.000 jaar oud moeras eiken. Zo laat hij het verleden in het heden spreken en verbindt hij ons middels de magie die muziek ontsluiert. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.topbemmel.nl en aan de avondkassa.

Uitgelicht

Digitale krant