Van links naar rechts: Ben Huibers, Raoel Valentijn en Johan Huibers (foto: Frank Streng)
Van links naar rechts: Ben Huibers, Raoel Valentijn en Johan Huibers (foto: Frank Streng) Foto: Frank Streng

Debutant wint Luchtgeweer Marathon van s.v. Op de Korrel

Algemeen

LINGEWAARD - Voor de eerste maal deelnemer aan de L.G. Marathon en meteen maar winnen. Dat presteerde Raoel Valentijn, overigens na een felle strijd met de gebroeders Ben- en Johan Huibers en Stine Andersen.

Gedurende vijf uur moesten de 25 geweerschutters (staande- opgelegde- en Visuele-), 250 schoten lossen. Na drie uur had Ben de leiding met 1489 punten, op één punt gevolgd door Raoel, terwijl Stine en Johan gelijk stonden met 1480 punten.

Ook na het vierde uur had Ben nog steeds de leiding, en wel met 1985 punten. Dat waren er twee meer dan Raoel en respectievelijk 8 en 10 meer dan Johan en Stine.Tijdens het laatste uur ging het echter mis met Ben en bereikte Raoel met een totaal van 2480 punten de eerste plaats voor Ben met een achterstand van drie punten. Johan en Stine eindigde met een onderling verschil van één punt op de derde en vierde plaats.

Niet onvermeld mag blijven de felle strijd tussen de drie visueel gehandicapte schutters Benjamin Masselink, John Kuster en Milan Boekhoudt. Na 60 schoten stonden zij n.l. gelijk met 577 punten. Daarna schakelde Benjamin een tandje hoger en bereikte uiteindelijk een knappe vijde plaats over-all. Van de staande schutters werd Stine uiteindelijk knap vierde en Jasper Klomp eindigde als twaalfde over-all. Met een gezellige afsluiting kwam er een einde aan een bijzonder geslaagde L.G. Marathon.

Uitgelicht

Digitale krant