Fabian Franciscus speelt op 23 februari in theater De Klif (Nijmegen Noord)
Fabian Franciscus speelt op 23 februari in theater De Klif (Nijmegen Noord) Foto: nvt

Fabian Franciscus: VlaFeest in De Klif

Algemeen

NIJMGEGEN - Fabian Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste 'viral video' op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. Op 23 februari doet hij dat nog een keer in De Klif.

"Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld.

Fabian won door heel de wereld prijzen met zijn cabaret. "Ik heb van London tot New York gereisd om me te ontwikkelen. Op dit moment tour ik door Nederland door met mijn nieuwste show VlaFeest. Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.

Ondanks dat sommige dingen voor mij wat absurder kunnen overkomen dan voor de meeste mensen denk ik dat veel mensen zich zullen herkennen in mijn show. Maar los van dat wil ik mijn bezoekers vooral een avond lachen bezorgen, het liefst keihard als dat moet. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?"

De voorstelling op 23 februari begint om 20.30 uur, entree 12 euro. Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

Uitgelicht

Digitale krant