Logo gemeentenieuwsonline.nl
Midwinterdiner 2018: Een zaal vol tevreden gasten. 9Foto: Bouke Lolkema)
Midwinterdiner 2018: Een zaal vol tevreden gasten. 9Foto: Bouke Lolkema) (Foto: Bouke Lolkema)

Midwinterdiner van Rotary Lingewaard

BEMMEL - Op 27 januari heeft voor de elfde keer het traditionele midwinterdiner van Rotary Lingewaard plaatsgevonden. Bijna honderd alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard kwamen naar het diner in OBC Essenpas.

Dit jaar waren er vele nieuwkomers waarvan er één zei: "Dit is nog eens wat anders dan alleen tegenover de tv je avondmaaltijd te nuttigen”. De tafelschikking was op basis van hobby’s van de deelnemers wat sneller leidt tot gesprekken. Ook dit jaar is het diner weer mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

Zoals gebruikelijk was er ook ruimte voor vertier. Rotary Lingewaard had een boeiende quiz gemaakt over het Lingewaardse nieuws van het afgelopen jaar. Daarna was het podium voor een enthousiast Popkoor 2000 en werd er meegeklapt en gezongen. Een primeur dit jaar was een goochelaar die tijdens het diner zijn kunsten met kaarten en munten vertoonde. Tussen dit alles door loopt als rode draad het doel van Rotary om mensen bij elkaar te brengen. De eerste afspraken tussen gasten om elkaar na het diner nogmaals te treffen zijn al gemaakt. Uiteindelijk is dat ook wat Rotary Lingewaard met deze avond wil bereiken. Al met al was het een geslaagde avond. De vele dankbare reacties aan het einde van de avond maken de organisatie meer dan de moeite waard.

Foto’s van het midwinterdiner zijn binnenkort te vinden op www.rotarylingewaard.nl. Het volgende evenement van Rotary Lingewaard is het Lingewaards Dictee op vrijdag 8 juni.

Meer berichten