Logo gemeentenieuwsonline.nl

Elster Boodschappenbus rijdt!

Elster Boodschappenbus rijdt!

ELST - Voor inwoners van Elst die niet of nauwelijks zelfstandig naar het centrum van het dorp kunnen is er goed nieuws. Sinds donderdag 1 februari rijdt tussen 10.00 en 13.00 uur de Elster Boodschappenbus en brengt inwoners die daarvoor in aanmerking komen naar het centrum (weekmarkt) en weer terug naar de instapplaats.

De bus is officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Van Hoeven. Vrijwillig chauffeur John van Meeteren heeft de sleutels van de bus overgedragen gekregen door manager facilitaire zaken van Attent. De eerste rit was naar de Vriesenenk waar mevrouw Sousian als eerste passagier thuis werd opgehaald. Tijdens elke rit kan 1 rolstoel mee en meerdere rollators.

In- en uitstapplaatsen van de boodschappenbus zijn: Tertzio (Bachstraat), Wervershove, Valburgseweg nabij AH, Europaplein en Theater De Kik. In Theater De Kik staat de koffie klaar en is er altijd gelegenheid voor een praatje. Als de fysieke gesteldheid van de passagier het niet toelaat van deze vaste stopplaatsen gebruik te maken wordt men thuis opgehaald en weer thuisgebracht. En dat voor een bedrag van 2 euro retour. Als begeleiding nodig is kan deze ook meerijden. Hiervoor is ook twee euro verschuldigd.

De Boodschappenbus wordt beschikbaar gesteld door Tertzio (Attent). De organisatie van de ritten is in handen van vrijwilligers van de Stichting Algemene Hulpdienst Elst. "Wilt u meerijden dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk op woensdagochtenden tot 10 uur bij de coördinator van de Hulpdienst, bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 10 uur onder telefoonnummer (0481) 374926."

Meer berichten