Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kaartverkoop voor Nijmeegs Boekenfeest met Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten gestart (Foto: Fotograaf Schulte Schultz)
Kaartverkoop voor Nijmeegs Boekenfeest met Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten gestart (Foto: Fotograaf Schulte Schultz) (Fotograaf Schulte Schultz)

Kaartverkoop Nijmeegs Boekenfeest

NIJMEGEN - Op zaterdag 10 maart vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten, waaronder Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten reizen af naar Nijmegen om hun groene licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

Het boekenfeest vindt plaats in het eerste weekend van de Boekenweek. De avond wordt geopend door stadsdichter Amal Karam. Jan Terlouw brengt een ode aan de natuur. Hanna Bervoets en Lieke Marsman gaan onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over de natuur van de mens, en de rol van de mens in literatuur. Bioloog en Eendenman Kees Moeliker vertelt over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Zonder muziek geen Boekenfeest. En zonder poppromotor Willem Venema een stuk minder muziek in Nijmegen. Afgelopen maand verscheen Volgens Willem. Een onbeschofte geschiedenis van rock in Nederland, geschreven door Yaël Vinckx. Vanavond gaan ze samen in gesprek. Daarnaast zijn er voordrachten van onder meer Christine Otten, Maartje Smits, Eva Meijer en Wout Waanders. Radboud Reflects gaat in op het belang en het geheime leven van planten. Docenten van de Radboud Universiteit spreken over de rol van natuur in de literatuur. Op Ruwe Planken schreef een wedstrijd uit: schrijf je eigen bovennatuurdocumentaire. Muziek is er van de Nijmeegse worldbeat-formatie Thaïti en dj-collectief De tropen. Koop een kaartje bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en in de vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid of op nijmeegsboekenfeest.nl.

Meer berichten