Popkoor 2000 in actie. Foto: Johan Hesselink
Popkoor 2000 in actie. Foto: Johan Hesselink Foto: Johan Hesselink

Kinkelbestuur in gesprek met… Popkoor 2000: zingen met een vleugje theater

Algemeen

BEMMEL - "Wij willen aan het zingen iets toevoegen. Staan niet stil op het podium, maar bewegen juist, maken gebaren en laten zien wat wij voelen. Zingen we Coming home dan beelden wij de emotie van het ‘ín de steek gelaten worden’ uit. Zo kunnen wij het publiek extra raken", aldus Jeroen en Judith, voorzitter en pr-lid.

Popkoor 2000 staat voor populaire muziek. Er worden liedjes gezongen die je veel op de radio hoort. Zelfs zesstemmig. Het koor bestaat dan ook uit 54 leden (13 mannen en 41 vrouwen) en is ambitieus. Het Popkoor wil iets goeds neerzetten. Maar ook wel wat show maken. Eind 2018 wordt het concert Out of the jukebox opgevoerd. Het koor presenteert dan een 20-tal liedjes uit de tachtiger jaren en later. Het publiek mag hier dan uit kiezen.

Zingen ontspant, aldus de twee. Ook als je wat verdrietig bent. Je geeft je helemaal en je vergeet alles wat er om je heen gebeurt. In het zingen vond Jeroen een uitlaatklep bij zijn drukke werk in de zaadhandel. Hij komt uit een boerengezin. Hij werd aanvankelijk afgewezen bij het koor: Ik moest eerst nog maar wat oefenen. Nu dingt hij mee naar de solonummers.

De wekelijkse repetities gaan altijd volgens een vast ritme. Eerst worden er oefeningen voor de stembanden en de articulatie gedaan, ook ter ontspanning. Dan worden de liedjes ingestudeerd en gaan we los: voluit zingen met swingende bewegingen, aldus Judith. Dit allemaal als voorbereiding op dat ene moment van optreden. Flink repeteren dus om tijdens de première te kunnen schitteren.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Uitgelicht

Digitale krant