Afbeelding

Veel kleindieren op Gelderlandshow

Algemeen

REGIO - Liefhebbers van konijnen, pluimvee en sierduiven zijn van vrijdag 15 december tot en met zondagmiddag 17 december meer dan welkom in de Olympic evenementenhal aan de Nieuweweg 203 in Wijchen. Er zal een kleindierenshow plaatsvinden van ongeveer 3400 dieren.


De Gelderlandshow is al vele jaren een begrip, maar desondanks nog niet bij een ieder bekend. Tijdens deze kleindiertentoonstelling wordt de Provinciale Bondstentoonstelling van Kleindierliefhebbers Nederland gehouden, of te wel de Gelderse kampioenschappen voor kleindieren. Diverse rassen en creaties zullen er te zien zijn. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de diversiteit en natuurschoon die deze dieren bezitten. Ieder ras met zijn eigen kenmerken. "Zit u er over te denken om bijvoorbeeld een aantal raskippen in uw tuin te laten rondscharrelen, geef uw ogen de kost tijdens de Gelderlandshow."

Op vrijdag 15 december worden alle diergroepen zoals konijnen, cavia's, hoenders, sier- en watervogels en sierduiven gekeurd door hiervoor speciaal opgeleide keurmeesters. Het fraaiste dier van elke diersoort, mag uiteindelijk de titel van Gelders Kampioen dragen.
Een prestatie om trots op te zijn.

Meer informatie staat op www.gelderlandshow.nl. Voor het publiek is de tentoonstelling geopend: vrijdag 15 december van 10.00 tot 22.00 uur; zaterdag 16 december van 10.30 tot 18.00 uur; zondag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 5,00 euro per persoon; voor kinderen onder 12 jaar en onder begeleiding 1,00 euro.

Uitgelicht

Digitale krant