Logo gemeentenieuwsonline.nl
Arnhems KLarinettenkoor. Foto: Ton Heuvelmans
Arnhems KLarinettenkoor. Foto: Ton Heuvelmans (Foto: Ton Heuvelmans)

UDI met klarinetten-sideshow in Theaterkerk met kerstmarkt

BEMMEL - Tijdens de kerstmarkt zondag 10 december in het Bemmelse centrum vindt er een soort sideshow plaats in de Theaterkerk. Na het bijzondere, succesvolle en twee avonden uitverkochte '100% in de zevende hemel', is muziekvereniging UDI al weer toe aan haar volgende concert.

Op deze zondagmiddag gaat UDI optreden met het Arnhems Klarinettenkoor (AKK). Dit is een bijzonder orkest, dat bijzonder weinig zingt, maar daarentegen alle bestaande klarinetten in één orkest verenigt. Van de piepkleine superhoge esklarinet tot de bijna subsone tonen van de manshoge contrabasklarinet: alles wordt in stelling gebracht om zeer gevarieerde muziek voor het voetlicht te brengen. Van Mozart tot Klezmer; van klassiek tot speels en lichtvoetig.

UDI zal zich na de spetterende show van '100%' van een wat meer ingetogen kant laten zien. Ook hier is variatie de rode draad, met daarbij een knipoog naar de naderende kerst. De twee orkesten zullen afzonderlijk spelen, maar ook enkele werken samen uitvoeren.

Wanneer u zondag op tijd begonnen bent op de kerstmarkt en de knoken al beginnen te krommen van de kou, is een zijsprong naar de lekker verwarmde Theaterkerk een aanrader om weer bij te komen bij prachtmuziek en een drankje in de gezellige foyer. Om 15.00 uur start het kerstconcert. Entree bedraagt vijf euro en als u ter plekke 'Vriend van UDI' wordt, mag u er voor niks in!

Meer berichten