Afbeelding

Fusie leidt tot nieuw dweilorkest: De Dreumels

Algemeen

BEMMEL - Per 1 oktober zijn de Boemels en de Dreugtrommels gefuseerd en vormen zij een nieuw dweilorkest 'De Dreumels. Beide orkesten uit Bemmel bestaan al sinds de 80'er jaren: de Boemels zijn opgericht op 1 april 1981 en De Dreugtrommels op 1 april 1982.

Al geruime tijd werkten beide orkesten samen en 'leenden' zij muzikanten van elkaar, en omdat deze samenwerking goed beviel, hebben beide orkesten onlangs besloten om voortaan samen als één orkest verder door het leven te gaan.

Het wordt nu een echt 'multibetuws' orkest bestaande uit 26 muzikanten (16 dames en 10 heren), waarvan er 15 uit Bemmel komen, en de rest uit Huissen, Haalderen, Lent, Angeren en zelfs één uit Nijmegen.

Afgelopen jaar hebben de twee orkesten al regelmatig onder de naam Dreumels gezamenlijk opgetreden bij diverse gelegenheden en festiviteiten: kerstmarkt in Düsseldorf en in Arnhem, in juni 2016 werd de Giro d'Italia muzikaal begeleid in Arnhem, in juli 2017 is er gespeeld tijdens de Nijmeegse Vierdaagse: in Bemmel, in Groesbeek en op de Via Gladiola in Nijmegen.

Op 7 oktober stond het dweilfestival in Sneek op het programma en in december worden de kerstmarkten in Arnhem en Düsseldorf weer met stemmige kerstmuziek opgeluisterd. Kortom, er zit volop ambitie en potentie in dit nieuwe orkest dat onder leiding van Louis Peters, die ook de arrangementen schrijft, wekelijks repeteert in de prachtige accommodatie de Theaterkerk in Bemmel.

Het repertoire dat gespeeld wordt is heel gevarieerd van Jantje Smit tot André Hazes, van My Way tot Het Dorp, een Django Wagner Medley en een Russische medley, evergreens en polonaisemedleys, allemaal voor iedereen herkenbare gezellige muziek.

Voor optredens kan men contact opnemen met Gaby Wegdam: 06 25080142, e-mail: gabywegdammoormann@gmail.com. Voor inlichtingen kan men bellen met Toon Hoogveld: 06 55822302 of via e-mail: toonhoogveld@versatel.nl. (of kijk op facebook: De Dreumels).

Uitgelicht

Digitale krant