Alzheimer Café Overbetuwe

Algemeen

ELST - Op woensdag 18 oktober is er een Alzheimer Café in cultureel centrum De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur.

Om 19.00 uur start het programma, dat tot 21.00 uur duurt. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. U hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden, die in het dagelijks leven te maken hebben met dementie.

Deze avond staat in het teken van het 'niet pluis gevoel' en heeft als titel 'Is het dementie of gewoon vergeetachtigheid'? Kleine gedragsveranderingen en het steeds meer vergeten van alledaagse dingen kunnen wijzen op het begin van de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie.

Gespreksleidster Annet Fleer gaat in gesprek met Marlies Blom, specialist oudergeneeskunde in de Praktijk voor Ouderengeneeskunde Bertholet in Velp. Zij bespreken op een open, heldere wijze hoe je het 'niet pluis gevoel' herkent, het moment dat vergeetachtigheid overgaat in beginnende dementie. Na de pauze is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk mag u ook alleen luisteren en de informatie rustig tot u nemen.

Nadere inlichtingen kunt u inwinnen bij Annet Fleer, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of arnhem@alzheimer-nederland.nl.

Uitgelicht

Digitale krant