Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voor 40 euro tennissen bij De Kersenplukkers

KESTEREN – Het 40-jarig jubileum van de tennisvereniging De Kersenplukkers wordt groots gevierd. Een aantal sportieve evenementen door het jaar heen vormt de rode draad van de jubileumactiviteiten. De voor deze gelegenheid samengestelde jubileumcommissie presenteerde, tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari, haar plannen.

Voorzitter Kees de Jongh daarover: “We gaan leuke dingen organiseren niet alleen voor onze leden, maar ook voor inwoners van Kesteren en omgeving, die mogelijk ook willen gaan tennissen.” Het bestuur heeft voor die laatste groep een aantrekkelijk aanbod klaarstaan. De Jongh: “Als je dit jaar lid wordt van onze vereniging, kan dat in 2017 voor een speciaal jubileumtarief van 40 euro.“

Op 14 maart begint het jubileumjaar met een invitatietoernooi, waarbij leden samen met door hen uitgenodigde niet-leden aan de slag gaan. De schooljeugd uit Kesteren wordt uitgenodigd op 31 maart naar het tennispark te komen. Die dag zijn tennisleraren en materiaal beschikbaar, zodat de eerste beginselen kunnen worden bijgebracht. En voor hen geldt een speciaal tarief van 25 euro voor 2017 als zij zich aanmelden voor een lidmaatschap.

In de week van 26 juni wordt een stratentoernooi georganiseerd. Fransje Langers, coördinator van dit evenement: “Dat is nieuw voor ons, leden van De Kersenplukkers, woonachtig in Kesteren of Opheusden formeren een team van mensen uit de straat of directe omgeving. Ervaring is niet persé nodig, maar mag wel. We hebben ruimte voor maximaal 16 teams bestaande uit 6 tot 10 deelnemers”.’ Op de finaledag wordt ook nog een demonstratie rolstoeltennis gegeven, een variant voor mindervalide tennissers, waarbij Nederland meespeelt in de wereldtop.

Oud-toptennisser Sjeng Schalken, in augustus 2004 nummer 11 op de wereldranglijst, komt voor een ‘Tennis Special’ op de openingsdag van het Kersen Open, zaterdag 12 augustus, naar Kesteren. Hij speelt dan samen met een drietal tennistrainers met en tegen enthousiaste Kersenplukkers. Daarnaast zal er de mogelijkheid zijn voor een aantal Kersenplukkers met de voormalige wereldtopper op de foto te gaan. Meer informatie staat op www.dekersenplukkers.nl.

Meer berichten