Afbeelding

Tai Chi in Opheusden

Algemeen

OPHEUSDEN - Wie twee keer per dag Tai Chi doet, wordt zo lenig als een kat, zo gezond als een houthakker en zo wijs als een filosoof. Dat zeggen de beoefenaars van deze zeer populaire en van oorsprong Chinese bewegingsleer, een filosofie die gebaseerd is op het principe van yin en yang.

Het geeft verlichting bij tal van aandoeningen bij met name senioren. Beoefenen van Tai Chi verlangzaamt botontkalking, verbetert het evenwicht en vermindert het vallen. Een speciaal programma onder leiding van een gespecialiseerde docent heeft als voordeel dat het veilig is en effect heeft.

Al vier jaar is in Opheusden een Tai Chigroep actief. Deze groep is inmiddels gevorderd en kent een aantal 'figuren'. Om ook nieuwe mensen de kans te geven kennis te maken met Tai Chi wordt nu een introductiecursus gestart. Dit kan natuurlijk alleen bij voldoende deelname. Het is de bedoeling om de deelnemer gedurende tien wekelijkse trainingen de basisprincipes bij te brengen van deze vorm van bewegen. Na deze cursus kan, bij voldoende belangstelling, verder gewerkt worden aan enkele series met bewegingsfiguren met de gehele groep of kan men aansluiten bij de bestaande groep.

De cursus wordt gehouden in sporthal De Biezenwei Fazantstraat in Opheusden. De aanvangsdatum is dinsdag half januari om is 14.00 uur. Kosten: 25 euro voor 10 lessen.

Aanmelden kan bij M. Bakkenes; 0488 441662 / 06 25497950, E-mail : vsvo.secretariaat@gmail.com. Gun u zelf dit plezier en meld u aan. Het is een cursus voor dames en heren, de minimale deelname is 10 personen. Dit wordt georganiseerd door VSVO, omdat je nooit te oud bent om prettig te bewegen.

Uitgelicht

Digitale krant