Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rhenens cultuurcafé: 'Panorama Heuvelrug'

RHENEN - Een mega-schilderij, de winnares van een talentenjacht, de bizarre liefde van Pygmalion en opmerkelijke blues. Daarmee verrast Lea van Son de bezoekers van Rhenens cultuurcafé, woensdag 11 mei in De Koning van Denemarken, Utrechtsestraatweg 2. Vanaf 20.00 uur vrij entree.

Met de presentatie van ‘Panorama Heuvelrug’ laat Rhenens cultuurcoördinator Van Son de bezoekers kennismaken met het grootste schilderij van Midden-Nederland. De Utrechtse variant van Panorama Mesdag bezingt de schoonheid van deze omgeving. Drie kunstenaars uit Driebergen maken dit enorme schilderij, opgebouwd uit 33 panelen, 50 meter in het rond en ruim vier meter hoog.


Als altijd biedt het Rhenens cultuurcafé veel muziek, maar de avond begint met verhalenverteller Carolien de Kovel uit Rhenen. Zij brengt ‘Pygmalion’ tot leven, de Griekse mythe over de beeldhouwer die verliefd werd op een ivoren vrouwenlijf. Het verhaal intrigeert vertellers al eeuwen.
Lea van Son stond ook aan de basis van de regionale talentenjacht ‘The Battle of the Talents’. Joy Davelaar (15) uit Tiel won met het liedje ‘She Wolf’ van David Guetta en Sia. Haar muzikale leven kwam daarna in een stroomversnelling terecht.


Muziek is er ook van de Nijmeegse zangeres Eva Almagor. Ze sluit samen met gitarist Jurrie Spoelstra de avond af met liedjes vol blues en vintage vibes, die je meevoeren naar herkenbare dubbelzinnige situaties. Stem de voorafgaande avond, dinsdag 10 mei om 23.00 uur af op Radio 1 en maak kennismaken met Eva en haar band bij Eric Corton in ‘Met het Oog op Morgen’.

Meer berichten