Afbeelding

Het belastingvoordeel van zeven procent bijtelling!

Zakelijk

KESTEREN - 'Omdat we zagen dat er schaarste zou ontstaan op auto's met zeven procent bijtelling, hebben wij een groot aantal VW Passat GTE, Golf GTE, Volvo V60 Twin Engine en Mercedes C 350E ingekocht in het voorjaar 2015', aldus Johan van Leeuwen op de vraag waarom zij zo actief zijn met auto's met zeven procent bijtelling.

'De Nederlandse overheid heeft auto's met een lagere uitstoot gestimuleerd door de bijtelling te verlagen. Hierin is echter verandering gekomen waardoor het belastingvoordeel voor zakelijke rijders bij aanschaf of leasen weg valt of minder wordt.' De genoemde modellen gaan van zeven procent bijtelling bij eerste registratie in 2015 naar vijftien procent bijtelling bij eerste registratie in 2016 en dat scheelt veel.

Johan van Leeuwen ligt het met een rekenvoorbeeld toe: 'Een VW Passat GTE met zeven procent bijtelling met een nieuwprijs van 55.000 euro kost netto per maand aan inkomensbelasting 135 euro bij een bruto inkomen tot 53.000 euro per jaar. Dit betekent een netto voordeel per maand van 154 euro ten opzichte van vijftien procent bijtelling en kan oplopen tot 191 euro bij een hoger inkomen.' Het belastingvoordeel is maximaal 60 maanden. Dat betekent een voordeel vanaf ruim 7.000 euro bij vijf jaar rijden van een Golf GTE tot ruim 15.500 euro voor een hele luxe Volvo V60. Daarnaast rijden deze auto's geweldig door het hoge koppel van de elektromotor. Het grootste gedeelte is verkocht, maar ze zijn er nog bij Van Leeuwen Auto's. Je wordt door het familiebedrijf hartelijk welkom geheten, maar op is echt op!

Van Leeuwen Auto's, Industrieweg 2, 4041 CR Kesteren; 0488 483323, info@vanleeuwenautos.nl; www.vanleeuwenautos.nl.

Uitgelicht

Digitale krant