Denker des Vaderlands Marjan Slob. (foto: Robert van Hall)
Denker des Vaderlands Marjan Slob. (foto: Robert van Hall) Foto: Robert van Hall

Denker des Vaderlands in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Zondag 21 april om 10.30 uur geeft Denker des Vaderlands Marjan Slob een interactieve lezing met als titel ‘Ruimte voor meerstemmigheid’ in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. “Als filosoof vraag ik me constant af wanneer wij mensen nu eigenlijk een ‘goed’ leven leiden. Voor mij is duidelijk dat zo’n leven meerstemmigheid zal vieren.” Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl

Marjan Slob: “Wat is eigenlijk (een) ‘goed’ leven? Een voorlopig antwoord vind ik bij Richard Rorty, één van mijn favoriete denkers. Volgens hem vereist dit: zorg dragen voor de wereld om je heen, én aandacht besteden aan je binnenwereld.”   

Die twee ruimtes – de binnenwereld en de buitenwereld - zijn niet zo gemakkelijk te verzoenen, stelt de Denker des Vaderlands. “Ik ga op deze ochtend graag in gesprek over hoe je met die tegenstellingen leeft. Steeds in het licht van die bredere vraag: wat behelst een waarlijk goed en rijk leven? Het definitieve antwoord heb ik niet. Maar voor mij is duidelijk dat zo’n leven meerstemmigheid zal vieren.” 

Over Marjan Slob

Marjan Slob is de huidige Denker des Vaderlands, een eretitel die zij twee jaar lang mag dragen. Slob studeerde filosofie in Utrecht en heeft een lange staat van dienst als schrijver-onderzoeker voor nationale kennisinstituten, kranten en tijdschriften, waaronder Filosofie Magazine en de Volkskrant. 

Kaartjes

Zondag 21 april om 10.30 uur gaat Denker des Vaderlands Marjan Slob met bezoekers in gesprek tijdens de lezing ‘Ruimte voor meerstemmigheid’ in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl.

Uitgelicht

Digitale krant