Molen de Vlinder te Deil.
Molen de Vlinder te Deil. Foto: Collectie: Dick van Toorn

Lezing in Streekmuseum te Ommeren

Algemeen

OMMEREN - Op maandagavond 8 april komt Dick van Toorn van alles vertellen en laten zien over onze mooie Betuwe, die hij beschouwt als een snoer van smaragd. De vele dorpjes en stadjes zijn als kralen, geregen aan een blauwe snoer van water. 

Als Betuwenaar in hart en nieren vertelt Dick van Toorn verhalen over zijn ‘eiland tussen rivieren’, van de oertijd tot heden, met kleurrijke beelden en imposante geluiden. In de hele streek zijn bijzondere plaatsen, zoals opgravingen, kastelen, kerken, molens, boerderijen, musea, kunstwerken en vele andere interessante objecten.
En dan de tuinen, parken, weiden, boomgaarden, bossen, akkers en uiterwaarden, rivieren en plassen. Daarin groeit, bloeit, graast, kruipt, fladdert, zwemt en vliegt een bonte verscheidenheid aan planten en dieren, een unieke flora en fauna.
Maar vooral ook de pracht van landschappen, de seizoenen en de oerkracht van de elementen  maken ons gebied bijzonder. En oh ja…, er wonen zeer betrokken mensen, die hard werken, trots zijn op hun gebied en het perfect onderhouden. Wij dus…

De avond begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor de leden van de Historische Kring Kesteren en omstreken en niet-leden betalen twee euro toegang.

Uitgelicht

Digitale krant