Thema-avond ‘In beweging bij kanker’

Algemeen

NIJMEGEN - Het Marikenhuis organiseert maandag 4 maart van 19.30 – 21.30 uur een interactieve bijeenkomst over diverse aspecten rondom bewegen en kanker met sprekers Miranda Boonstra en Marie-Louise van Esch. 

De entree is gratis. Meld je aan op: www.marikenhuis.nl. Bewegen en kanker, wat heeft het met elkaar te maken? Kanker is een ingrijpende ziekte. Je wilt kijken wat je er ook zelf aan kunt doen. “Kan ik met meer of een andere vorm van bewegen nog een positieve invloed hebben op het herstelproces?” 

Twee ervaringsdeskundigen vertellen wat bewegen voor hen betekent in het omgaan met hun ziekte en in het herstelproces daarvan. Vervolgens gaan Miranda Boonstra en Marie-Louise van Esch vanuit hun expertise in op het belang van bewegen bij (herstel van) kanker. Miranda Boonstra is bewegingswetenschapper en oprichter Recovery RUN. Marie-Louise van Esch is oedeem- en oncologie fysiotherapeute.

Aanvullende activiteiten waar je je voor kunt aanmelden:
- Natuurvoedingskok Marjanne Marinissen bereidt elke dinsdag met gasten een lunch in het Marikenhuis. Het gebruik van plantaardige eiwitten is leidend in de recepten die ze maakt.
- Elke 1e dinsdag van de maand verzorgt diëtist Mariëlle Claassen een spreekuur in het Marikenhuis. Mariëlle is geschoold in het geven van dieet- en voedingsadviezen aan mensen met kanker, zowel tijdens als na de behandelingen.
- Vrijdagmiddag 15 maart verzorgt Alida Leeuw van Recovery RUN om 16:00 uur een workshop sport en bewegen bij kanker in het Marikenhuis en bij goed weer in De Goffert.

Uitgelicht

Digitale krant