Hester Macrander.
Hester Macrander. Foto: Ans Dekkers Fotogravin

Workshop: Empathie als wondermiddel

Algemeen

RHENEN - Zondag 3 maart om 10.30 uur geeft Hester Macrander een workshop over verbindende communicatie en empathie als wondermiddel. Locatie is Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. 

In haar verhaal gaat Macrander in op de drijfveren achter negatieve oordelen en emoties. Hoe kun je dit inzicht gebruiken om de communicatie ten goede te keren? Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Entree is inclusief koffie en thee.

In deze interactieve lezing vertelt Hester Macrander over het gedachtengoed van ‘geweldloze communicatie’. De essentie is dat mensen gedreven worden door universele menselijke behoeften. Door met empathie naar jezelf en anderen te kijken kun je oordelen en onaangename emoties herleiden naar de onderliggende drijfveren. Van daaruit gaan kijken en communiceren voorkomt strijd en bevordert de verbinding.  Wat dat wel en niet is, komt in deze lezing / workshop aan de orde.

Hester Macrander is voormalig theatermaker en inmiddels vele jaren actief als internationaal gecertifieerd trainer in de Verbindende (ofwel ‘Geweldloze) Communicatie. De lezing zal enige humor bevatten, en het zal interactief zijn. Dus iedereen wordt uitgenodigd tot uitwisseling met elkaar.

Uitgelicht

Digitale krant