Werk jij graag met mensen?

Algemeen

RHENEN - Een stap vooruit kunnen maken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms gaat dat gemakkelijk en soms is er meer voor nodig. Het is fijn om mensen hierbij te kunnen begeleiden. Mozaïek Welzijn is op zoek naar een vrijwilliger voor ‘De Steiger’ in Rhenen. Een vrijwilliger die mensen hierbij helpt.

Wat ga je doen? Het is maandag. Je hebt een afspraak met een mevrouw van dertig jaar die doorgestuurd is door de gemeente Rhenen. Mevrouw kent weinig mensen en zit vooral thuis. Ze voelt zich somber. In het eerste gesprek probeer je te achterhalen wat deze mevrouw echt kan helpen. Je begeleidt haar stap voor stap om nieuwe mensen te ontmoeten en mee te doen met activiteiten in de groep. Na een jaar is ze zelfs vrijwilliger geworden. Je kijkt tevreden terug op wat je voor deze mevrouw hebt kunnen betekenen.
Je krijgt hierbij begeleiding vanuit Mozaïek.

De Steiger is een ontmoetingsplek voor en door inwoners van de Gemeente Rhenen en bevindt zich in het gebouw De Westpoort op de Veerweg 1 in Rhenen. Het is een plek waar mensen interesses kunnen ontdekken en nieuwe dingen kunnen leren.‘De Steiger’ is wekelijks op maandag en donderdag open. De activiteiten bij de Steiger zijn een springplank naar een sterker netwerk, naar vrijwilligerswerk, naar het verenigingsleven en misschien zelfs weer als opstap naar re-integratie richting de arbeidsmarkt.

Lijkt het jou leuk om een paar uur per week mensen te helpen en te begeleiden zodat zij een nieuwe stap kunnen zetten? Neem dan contact op met Elise Elbertse van Mozaïek via 06-34 29 42 03 of email naar e.elbertse@mozaiekwelzijn.nl.

Digitale krant