Lezing in de Vluchtheuvelkerk.
Lezing in de Vluchtheuvelkerk. Foto: Bart Kruijt

Lezing door Marianne Thieme in de Vluchtheuvelkerk over de millennial als kind van de rekening

Algemeen

ZETTEN - In de Vluchtheuvelkerk in Zetten worden op zondag geregeld lezingen georganiseerd. Onlangs spraken bijvoorbeeld dorpsgenoten als Paul van der Weerd en Annet Fleer. Maar er zijn ook vaak sprekers van buitenaf. 

Op zondag 17 december is dat Marianne Thieme, die vooral bekend is als medeoprichter en voormalig politiek leider van de Partij voor de Dieren. Maar ze is ook publicist en duurzaamheidsstrateeg en, sinds kort, theoloog. Thieme zal spreken over de millennial als kind van de rekening, aan de hand van de succesvolle roman Prachtige wereld waar ben je (2021) van Sally Rooney.

Daarin staan vier millennials centraal, jongeren die geboren zijn tussen 1985 en 2000. Ze zijn opgegroeid met het idee dat je vooral moet doen wat je leuk vindt. De wereld ligt voor je open en alles is mogelijk. Maar in de werkelijkheid ziet het leven van twintigers en dertigers er anders uit: ze moeten hard werken, hebben geen eigen huis, maken zich zorgen om de toekomst van de aarde en de klimaatverandering en voelen zich vaak ongelukkig. Thieme leest deze roman als een parabel, die op zijn minst de vraag opwerpt of het christelijk geloof antwoorden zou kunnen bevatten voor teleurgestelde millennials en jongeren van Gen Z. 

De lezing begint op zondag 17 december om 10.00 uur in de Vluchtheuvelkerk in Zetten. De toegang is zoals altijd gratis. De lezing is geschikt voor een breed publiek en vooral ook jongeren zijn welkom om mee te luisteren en mee te praten. De ingang van het prachtige witte kerkje tussen de hoge bomen op een terp middenin Zetten is tegenover het adres Bakkerstraat 20.  

Uitgelicht

Digitale krant