Bosuilenexcursie.
Bosuilenexcursie. Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

Uilenexcursie, kasteel Doorwerth

Algemeen

DOORWERTH - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 22 december een uilenexcursie bij kasteel Doorwerth. Lang bibberend ‘hoeoeoe hoe hoe hoe hoeoeoe’ of een scherp ‘kewik’: hoor de roep van de bosuil. 

Griezelen in het donker? Ga mee met de boswachter voor een uilenwandeling rond kasteel Doorwerth. De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5.500 broedparen in ons land. Toch ziet men hem zelden en hebben de meeste mensen deze vogel zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl veel mensen het geluid van de bosuil wel kent. De bosuil is de enige uil die heel duidelijk ‘oehoe’ roept. 

Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. De boswachters weten op welke plekken de uilen te vinden zijn, maar garantie op het horen van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of de uilen zich laten horen is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft natuur. 

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 8,00 euro, donateurs 3,00 op vertoon van een geldige GLK-donateurspas.

Tip van de boswachter: deelnemers dienen rekening te houden met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Een lampje meenemen is handig. Stilte is noodzakelijk. Kinderen jonger dan 12 jaar en honden kunnen niet mee.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Uitgelicht

Digitale krant