Jozef.
Jozef. Foto: Marijke van Dijk

Wie was Jozef?

Algemeen

KESTEREN - Jozef, de ‘vader’ van Jezus. Vaak krijgt hij een wat bescheiden rol in het geboorteverhaal toebedeeld, en zien we hem als een oude man wat op de achtergrond of in de schaduw staan. In verschillende tradities, legenden, evangeliën en in de kunstgeschiedenis speelt Jozef echter een belangrijke en sympathieke rol. 

Wij leren hem kennen als een sterke, verantwoordelijke en initiatiefrijke man. Enkele kunstwerken tonen bovendien dat hij niet te beroerd was om een papje te koken voor Maria of de luiers te wassen. Jozef, man van dromen, die de opdracht ontving om de vader van Jezus te zijn, en zijn gezin te beschermen. In veel landen valt Vaderdag dan ook op zijn naamdag (19 maart). 

Op deze avond zetten Henriëtte Bouwman, predikant van De Voorhof, en Marijke van Dijk, kunsthistoricus, een welverdiende schijnwerper op Jozef en zijn rol in de evangeliën, tradities en legenden, en illustreren dit met prachtige, ontroerende en zelfs humoristische kunstwerken. 

Donderdag 14 december, van 20.00 - 22.00 uur, De Voorhof, Nedereindsestraat 30c, Kesteren. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Koffie/thee: een euro.
Ook dit is een activiteit van de regionale werkgroep VIS, zie www.gele-boekje.nl.

Uitgelicht

Digitale krant