Wintercursus Nederlandse landschappen

Algemeen

OMMEREN - Op woensdag 17 januari start bij het Arend Datema Instituut voor streekhistorisch onderzoek van de Betuwe (onderdeel van het Streekmuseum Baron van Brakel, Provincialeweg 21, hoek Zijveling in Ommeren) een cursus van zes avonden waarin de historisch geograaf Chris de Bont met behulp van heel veel plaatjes en kaarten  u met een rondgang door de historisch-geografische landschappen van Nederland maakt. 

Wat hebben mensen, voornamelijk boeren natuurlijk, in het verleden gedaan om in die verschillende gebieden te kunnen wonen en werken en ├╝berhaupt daar te kunnen overleven. Het was vaak een strijd tegen het water, maar in andere landschappen waren weer andere problemen te overwinnen, zoals uitputting van de bodemvruchtbaarheid, juist droogte of zandverstuivingen. Nog altijd zijn van deze strijd sporen in het huidige Nederlandse cultuurlandschap terug te vinden. Gewapend met deze kennis wordt een vakantie in eigen land volgend jaar nog verrassender natuurlijk!

De cursus kost vijf euro per avond, exclusief drankjes. Er is nog plek om deel te nemen. Graag opgeven bij: Chris de Bont, paganellusminor@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant