Afbeelding
Foto: Leger des Heils

Collectieweek Leger des Heils

Algemeen

KESTEREN - In de week van 26 november tot en met 2 december gaan de vrijwilligers van het Leger des Heils  in heel het land weer langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen. In deze onzekere tijden, waarin inflatie, armoede en onvoldoende perspectief op bestaanszekerheid aan de orde van de dag zijn, is dat broodnodig.

Veel mensen kennen het Leger des Heils van de opvang van daklozen en het uitdelen van maaltijden. Wist u dat zij ook helpen met schuldhulpverlening en buurthuiskamers?  In de buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding en huiswerkbegeleiding. Zo probeert het Leger des Heils mensen te helpen en eenzaamheid te bestrijden.

Voor deze activiteiten ontvangt het Leger des Heils steeds minder subsidies en is steeds meer  afhankelijk van giften en donaties. Collecteren aan de deur is lastiger dan een aantal jaren terug en er gaan veel minder mensen de straat op dan in andere jaren. En dat terwijl het Leger de opbrengsten eigenlijk niet kan missen. Vandaar dat het Leger iedereen oproept om een handje te helpen.

Wilt u in Kesteren mee helpen zodat het Leger des Heils deze activiteiten kan blijven uitvoeren? Geef dan aan de collectant of help mee door zelf te collecteren. Voor meer informatie of om u op te geven als collectant in Kesteren kunt u contact opnemen met: Elly en Ludwig van Nuss-Kroonen, 06-51846988; ellykroonen@planet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant