Afbeelding
Foto: P. de Jongh

75 jaar Grebbeconcours

Algemeen

RHENEN - Op zaterdag 23 september van 09.00-15.00 uur wordt het jaarlijkse Grebbeconcours weer gehouden op de Grebbeberg, georganiseerd door de Landelijke rijvereniging de Grebberuiters.  Of je nu zelf paard rijdt en meedoet of je bent toeschouwer, altijd ben je verzekerd van een gezellige dag met heel veel paardensportplezier! 

De Grebberuiters bestaat dit jaar 75 jaar en daarom hebben ze er een extra prijzenrubriek, oefenspringen en oefendressuur. Daarnaast een demonstratie Working Equitation, een bijzonder en vrij jong onderdeel in de paardensport. En natuurlijk zijn er veel leuke prijzen te winnen. 

Het Grebbeconcours biedt pony’s en paarden, ruiters en amazones de gelegenheid om hun vaardigheden te vertonen in de ruime spring- en dressuurringen en te strijden om mooie prijzen. Dit alles op dezelfde dag en hetzelfde terrein, en dat is tegenwoordig uniek! Dit geeft een enorme variëteit, niet alleen in het programma en rubrieken, maar ook in de leeftijden van de deelnemers en toeschouwers. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen maken een ouderwets gezellige sfeer en de mooie locatie draagt daar zeker ook een steentje aan bij. Om die reden is het Grebbeconcours al jaren een begrip in Rhenen en omgeving en een aanrader voor deelnemers én toeschouwers.

De entree is voor bezoekers gratis en de ter plekke verkrijgbare hamburgers (inmiddels omgedoopt tot ‘Grebbeburgers’) zijn een aanrader. De Grebberuiters bestaan dit jaar 75 jaar. Om dit te vieren is er dit jaar een extra prijzenrubriek voor het beste team. En naast de officiële KNHS wedstrijd zijn er mogelijkheden voor oefenspringen en oefendressuur. Natuurlijk zal mede-oprichtster Nel Straaten van Nes ook dit jaar nog even kijken of alles goed verloopt!

Locatie: Grebbeweg 123 (tussen Ouwehands Dierenpark en de militaire begraafplaats). Info: www.grebberuiters.nl, @grebberuiters.nl of #grebbeconcours.nl.

Uitgelicht

Digitale krant